Deze 4 leefregels helpen jou of je kind naar meer rust, energie, zelfvertrouwen en gezondheid.

 1. LUISTER NAAR JE LICHAAM
Geef je lichaam altijd voorrang. Eet als je honger hebt, slaap als je moe bent, drink als je dorst hebt. Hoe vaak stel je zo’n behoefte niet uit omdat je verstand zegt dat je nog even iets af wilt maken, anderen niet wilt lastig vallen of denkt dat het op dat moment niet kan? 

Dat betekent een opbouw van stress voor je lichaam zonder dat je dat in de gaten hebt. Als je je lichaam altijd voorrang geeft bouw je geen nieuwe stress op en kun je ook makkelijker spanning waarnemen die er al langer zit.

2. VOLG JE INTUÏTIE
We leren allemaal te vertrouwen op ons verstand. Maar je bewuste verstand is maar twee procent van je brein. Veel situaties in je leven zijn niet op te lossen met dat stukje verstand alleen. Als we dat wel proberen geeft dat veel spanning en onzekerheid.

Je intuïtie is verbonden met de andere achtennegentig procent van je brein.  Zo kom je bij nieuwe en veel completere inzichten, oplossingen en mogelijkheden. Dat geeft rust en vertrouwen in je eigen kunnen.

3. KIES VOOR VREUGDE EN PLEZIER
Vraag jezelf bij alles wat je doet of kiest af, maakt deze keuze me blij? Word ik hier lichter van of voelt het zwaar. Vaak doen we veel dingen omdat we denken dat die zo moeten. Het gevoel geen keus te hebben is heel stressvol.

Jezelf helpen te realiseren dat er meerdere mogelijkheden zijn geeft ruimte en ontspanning.

4.  STOP OP TIJD
Over je grenzen gebeurt in de natuur eigenlijk alleen bij levensgevaar of de jacht. Dat zijn stressvolle situaties. Als jij in je dagelijks leven regelmatig over je grenzen gaat vertel je je lichaam eigenlijk dat er dreiging heerst. Dat put je uiteindelijk mentaal en fysiek uit.

Als je natuurlijke behoefte aan rust en ontspanning geen ruimte krijgt raakt al je energie op. Je lichaam en geest kunnen niet herstellen.

Dus…wat vandaag niet komt, komt morgen wel. Ook als je iets leuks aan het doen bent!

Lukt het niet om de 4 leefregels toe te passen?

Of denk je bijvoorbeeld, dit lukt me toch niet? Of, makkelijker gezegd dan gedaan! Dan zijn er ervaringen en overtuigingen die je daarin  blokkeren.  

Samen met de natuur en mijn paarden kan ik je helpen die op te sporen en los te laten. Zodat ook jij die 4 leefregels toe kunt passen waardoor je je goed, blij en energiek gaat voelen.

Wil je precies weten hoe we dat gaan doen? Lees hier verder.