Uit de negatieve spiraal

Van tevoren heb ik telefonisch contact gehad met Wieneke. Alle vragen die ik had beantwoordde ze uitgebreid en daardoor was de keuze voor een afspraak snel gemaakt.
 

Ik kwam best wel neerslachtig bij haar aan, bang voor heel veel dingen. Daar had ik al verschillende trajecten voor gevolgd bij psychologen waarbij ik toch het gevoel had dat er iets miste. Door de aanpak van Wieneke waarbij je in de natuur bent, omringd door paarden in het weiland en haar uitleg over wat je brein doet als je trauma of bepaalde overtuigingen en gewoontes hebt, ging ik die gevoelens steeds beter begrijpen. Ik had er al heel veel over gepraat, maar nooit kunnen plaatsen waarom ze (of de manier van handelen die er uit voortvloeide) er überhaupt was. Daardoor voelde ik me minder schuldig. Ik begreep mezelf gewoon beter.

Wieneke merkte altijd precies op hoe het met me was. Ze paste zich volledig aan naar hetgeen wat ik op dat moment nodig had. Dit gaf mij het gevoel dat ik alles met haar kon delen en zo vertelde ik haar in twee sessies al meer dan in twee jaar bij eerdere hulpverleners. Wieneke was er bij iedere stap die ik zette met haar goede advies en warmte. Het voelde ontzettend vertrouwd. Elke sessie was een verademing en ik keek er elke keer naar uit om haar weer te zien. Ik kreeg opdrachten mee en ik kreeg de mogelijkheid om met haar contact te houden buiten de sessies om wanneer dit nodig was. Hierdoor had ik het gevoel dat ze er op ieder moment voor mij was en dat gaf veel rust. 
 
Wieneke heeft me laten zien wie ik in mijn kern ben, buiten trauma’s en negatieve gevoelens om. Ik mag mezelf zijn en eigen keuzes maken in het leven. Hier attendeerde Wieneke mij met behulp van haar lieve paarden steeds weer op. Het lukt me nu iedere keer met behulp van de oefeningen mijn weg uit een negatieve spiraal te vinden waarvan ik eerst niet wist wat ik ermee moest. Wieneke heeft heel veel voor mij betekend en ik kan iedereen haar begeleiding aanraden!
 

Fiebienne Booy