Elke keer een stralend en tevreden meisje.

Ik had geen idee wat we konden verwachten en wat er zou gaan gebeuren. Ik kon me er echt niets bij voorstellen. Hoe dat dan gaat, therapie met paarden?

 Het eerste telefoongesprek met Wieneke voelde zo goed, daarna waren alle twijfels weg. Dit gaan we doen! Op de heenreis waren we allebei heel zenuwachtig. Elynn was heel bang dat ze alleen moest blijven. We hadden afgesproken dat ik erbij zou blijven, zolang ze wilde. Bij aankomst voelden we meteen hoe fijn deze plek is. En na 2 minuten met Wieneke was het ijs al gebroken. Na nog verdere 5 minuten was ik al overbodig en zei Elynn ´je hoeft niet te blijven hoor´ en weg was ze, samen met Wieneke.

Elynn heeft meer rust gevonden! Ze weet nu beter, wanneer ze tijd voor zichzelf nodig heeft, wanneer ze zich terug moet trekken. Ze is bedachtzamer geworden. We hebben nog steeds pittige momenten, maar we vinden sneller weer een weg naar elkaar. Ze sleept geen emmer vol boosheid en frustraties meer mee.

Ik als moeder vond het heerlijk om te zien, hoe Elynn van de sessies heeft genoten. Het was iedere keer weer een uitstapje, iets om je de hele week op te verheugen. Ik kreeg na iedere sessie een stralend en tevreden meisje mee naar huis. Ik kon daardoor ook weer zien, wat voor leuk kind ze is. Door alle boosheid, ruzies en frustraties van de maanden daarvoor, was ik dat kwijtgeraakt.

Ik kan dit aan zeker aanbevelen. Ik weet nu al, dat we terugkomen, als er we weer in een moeilijkere periode zitten. Ik vind het zo fijn om te weten dat er een plekje is, waar Elynn begrepen wordt, waar ze zichzelf kan zijn, waar er iemand (lees: zowel Wieneke als de paarden) even helemaal voor haar is.

Wat fijn dat jij er bent, Wieneke!

Gwendolyn Rothstein, moeder van de 8 jarige ElynnElke keer een stralend en blij meisje mee