Alles werkt veel beter vanuit ontspanning

Bij Wieneke en de paarden leer ik bepaalde patronen te herkennen en te doorvoelen. Ik word me bewust van hoe ik dingen gewend ben om te doen omdat ik ze zo geleerd heb. Dat geeft inzicht en daardoor zie ik nu dat ik wel degelijk keuzes heb.

Als leider van mijn team kwam ik met de vraag hoe ik mijn mensen beter in een richting mee kan krijgen. Ik heb nu geleerd dat trekken en duwen in ieder geval geen zin heeft. Wat doe je dan wel om je doel te bereiken?

Het heeft vooral te maken met vertrouwen, loslaten en motiveren. Maar ook met de touwtjes daarin in handen durven nemen, een liefdevol maar krachtig leiderschap. En dat dat alles veel beter werkt vanuit ontspanning. Dank je wel daarvoor, Wieneke! 

Cataharine van Everdingen – botanicalbeauty.nl

Ik heb vertrouwen in mijzelf, ik geniet en ik voel wat gelukkig zijn is.

Nu, ongeveer 2 jaar verder, wil ik het liefst aan iedereen vertellen, hoe goed jij mij geholpen hebt en nog steeds helpt.

Al 12 jaar lang (of misschien wel mijn hele leven) liep ik rond met allerlei angsten en ernstige darmklachten. Ik had ze onderdrukt, wilde ze niet zien, dat was mijn overlevingsmechanisme.

Sinds ik jou heb leren kennen en alle tools die jij mij hebt gegeven, durf ik mijn angsten onder ogen te zien en helemaal geweldig; ik ga ze aan. Ik vecht, vlucht of bevries niet meer, ik ga op onderzoek uit. Een flinke uitdaging, maar dit is het beste wat ik mijzelf ooit heb gegeven. Een leven in vrijheid, zonder beperkte/negatieve gedachten en angsten.

Mijn mooiste ervaring is de rust die ik heb in mijn lichaam. Achteraf bekeken wist ik niet wat dat was. Mijn lichaam was altijd alert en de adrenaline gierde door mijn lijf maar dat wilde ik niet voelen. Nu voel ik echt ontspanning. Mijn lichaam en geest zijn veel meer in balans. Nu merk ik ook duidelijk wat mij spanning geeft. Zo ben ik tot bijzondere inzichten gekomen.

Jouw benadering, niet de angst aan te pakken maar te onderzoeken wat deze angst veroorzaakt, werkt voor mij. En door de ademsessies voel ik mij een compleet mens en ook deze geven inzichten die mij doen verbazen maar heel verhelderend werken. Wieneke, door jou voel ik mij weer een vrij mens, heb ik vertrouwen in mijzelf, geniet ik en voel ik wat gelukkig zijn is.”  Tamara

Ik leef mijn passie en geniet van mijn opgroeiende kinderen.

Al jarenlang ben ik (onder)zoekende wie ik ben, welke plek ik heb, wat mijn roeping is, waarom ik hier ben… Vallend van de ene ‘verslaving’ in de andere, van de ene therapie in de andere, boeken gelezen, cursussen gevolgd. En ik bleef maar zoeken naar een soort wijsheid in mezelf.

Dit werkt eindelijk doordat de ingang het lichaam is. Het onbewuste is door taal en denken nauwelijks bereikbaar.  Nu ontdek ik door Wieneke en de paarden dat mijn lichaam me bij mijn innerlijk weten brengt! Wat een prachtig samenwerking!

Doordat ik nog altijd gevangen zat in de aangeleerde keuzes vanuit mijn jeugd over wat wel en niet veilig is, reageerde ik van daaruit op situaties in de realiteit van nu. Maar toen ik me dit bewust werd en neutraal gewaar kon zijn zonder oordeel of conclusie, of het waar is of niet, kon mijn lichaam ontladen en voel ik me goed en helder. Wow… hoe bijzonder is dat!

In dit lange proces begint alles op zijn plek te vallen! Mag ik mijzelf laten zien, durf meer mijn talenten te tonen en op eigen grond te gaan staan, mijn ‘helende’ handen te gebruiken voor mensen, piano te spelen en te delen! Kortom mijn passie leven en genieten van mijn opgroeiende kinderen! Dankjewel Wieneke, Nos en Cienda voor jullie liefdevolle, krachtige, inspirerende, geduldige, aanwezige, aandachtige begeleiding!” 

Marijke Fontijne – osteopathieburen.nl

“Wieneke is een zeer waardevolle gids.”

“Omdat ik niet lekker in mijn vel zat en behoefte had om dichter bij mijn gevoel te komen kwam ik bij Wieneke terecht. In de afgelopen reeks sessies is dat zeker wel gelukt. Mede door de opstellingen met voorwerpen zijn gevoelens maar ook ingesleten paadjes veel duidelijker geworden.

Dit was soms confronterend, maar altijd verhelderend. Mijn verstand en gevoel zijn daardoor in een betere verhouding tot elkaar komen te staan. Dat geeft me rust en meer zekerheid. Wieneke was daarbij, naast een warm en prettig persoon, een zeer waardevolle gids.”

– Odyl- 

“Langzaam leer ik weer te luisteren naar mijn lichaam en mijn intuïtie.”

“De opstellingen helpen mij om de chaos in mijn hoofd te ordenen. Het visuele beeld van de situatie dat we met de opstelling creëren blijft mij ook na de sessie helpen om meer zicht te krijgen op hoe mijn systeem reageert. 

Tot ver na de sessies blijven er puzzelstukjes op hun plek vallen en het fijne hiervan is dat dit gebeurt zonder dat ik er veel (met mijn hoofd) mee bezig ben. Er is iets in gang gezet en het systeem lost het bijna als vanzelf op. Langzaam leer ik weer te luisteren naar mijn lichaam en mijn intuïtie. Dank je wel Wieneke!”

– Elze –

“Ook dagen na de sessies bleven er nog puzzelstukjes op hun plek vallen.”

“Ik heb bij Wieneke een sessie paardencoaching mee mogen maken en dit was een ervaring die mij zeer bijgebleven is en verder geholpen heeft. Ook haar therapeutische massage was een waardevolle ervaring die mij dichter bij mezelf heeft helpen te komen.

Het bijzondere aan zowel de sessie met het paard als de massage was voor mij dat ik merkte dat deze nog lang daarna doorwerkte. Ook dagen na de sessies bleven er nog puzzelstukjes op hun plek vallen.

Bij Wieneke heb je niet het idee tegenover een therapeut te zitten, maar meer dat je samen met iemand aan het kijken bent hoe de dingen voor jou in elkaar zitten, waar de pijnpunten zitten en hoe je hiermee verder kunt komen.”

– Ellen Swaan – swaanfotografie.nl

 

“Dankjewel voor wat je zo goed kan!”

“Ik ben blij dat ik bij je aangeklopt heb. Dankjewel voor wat je zo goed kan!.”  

– Benthe –

“Wieneke leert mij hoofd en hart te verbinden.”

“Wieneke leert mij om meer in mijn lijf te zitten. Beter naar mijn lichaam te luisteren en signalen te interpreteren. Hoofd en hart te verbinden.

Ze leert me om zonder oordelen naar mezelf en anderen te kijken, mijn blikveld continu te verbreden en niet voor de hand liggende, maar cruciale verbanden te leggen. Dingen te ontdekken, te accepteren, aan te pakken en weer los te laten. Om zo te groeien en me te ontwikkelen als mens en professional.”

– Marieke van der Sanden – rutgers.nl

IMG_0799vierkant

“De sessies met Wieneke hebben mij veel moois gebracht.”

“Een paar maanden geleden zat ik letterlijk en figuurlijk met mijn handen in het haar. Ik had angst en paniekaanvallen en mijn darmenklachten (die ik al jaren had) hadden nu helemaal de overhand. Daarnaast waren er jarenlang gebeurtenissen in mijn leven die het er niet makkelijker op maakten. Ik kon niet meer werken en zat ziek thuis.

In november 2012 kwam ik bij Wieneke terecht. Door de sessies ben ik mezelf aan het ontdekken, hoe het is om mezelf te kunnen en mogen zijn. Gebeurtenissen die niet verwerkt zijn door ze weg te stoppen, situaties die zich in het verleden hebben voorgedaan of gedachtes die de overhand hadden, hebben door middel van de sessies een plek gekregen.

Dat heeft bij mij innerlijk ruimte vrijgemaakt en dat geeft mij inzichten en verheldering. De bewustwording van mijn lichaam, gevoel (voelen) en emoties, groeit in stapjes. Dit geeft mij een soort rust. Daarnaast kan ik sinds de sessies oprecht genieten en dat vind ik zó fijn. De handvatten en tips die Wieneke mij mee geeft, die ik buiten de sessies om kan toepassen, maken het voor mij compleet.

Wieneke kijkt echt naar de persoon in de sessies en daar heb ik veel respect en bewondering voor. Nu ik enkele maanden de sessies volg gaat het goed met mijn darmen. Daarvoor lette ik al op wat ik het beste kon eten, ik rook en drink niet en sportte circa drie uur per week, maar mijn stoelgang bleef al jaren matig tot slecht. Er was bijna geen dag dat ik geen last had van obstipatie of steken in mijn buik. 

Door de sessies en adviezen is mijn stoelgang regelmatig tot goed en de overige klachten die ik had zijn nog zeer zelden aanwezig. Dit is in jaren nog nooit zo goed geweest. De sessies met Wieneke hebben mij veel moois gebracht. Zoals ik regelmatig zeg, ik kan haar wel knuffelen… Enorm bedankt voor alles!”

– Rianne –

“Bedankt!”

“Ik denk nog vaak terug aan de tijd bij jou die me zo enorm heeft geholpen en zoveel inzichten heeft gebracht. Bedankt!”

– Arta –

Hel.vD“Ik voel me sterker, krachtiger en een stuk gelukkiger.”

“Ik heb bewondering voor de manier waarop Wieneke mensen benadert en vooruit helpt. Op haar unieke betrokken manier weet ze uit te vinden wat bij je past. Met respect voor ieders eigenheid, veel geduld en een zachte maar ook professionele hand helpt ze tot heldere inzichten te komen en moedigt ze aan kleine of grotere stappen vooruit te zetten.

Door de sessies heb ik veel minder pijn en durf ik meer tijd voor mezelf te nemen. Ik ben rustiger en kan beter relativeren. Ik begin mezelf te accepteren zoals ik ben en voel nog maar zelden angst of paniek. Ik voel me sterker, krachtiger en een stuk gelukkiger. Ik wens een ieder Wienekes zorg toe!”

– Helen van Dijk – helenvandijk.nl

“Wieneke is 100% dienstbaar. Dat blijft bijzonder!”

“Ik vind Wieneke een zeer integere en vakkundige vrouw. Ze heeft een goed inzicht in de samenwerking tussen lichaam en geest en is zeer gedegen onderlegd. Door het brede spectrum aan methodes om iemand van dienst te zijn is ze steeds in staat om op het juiste moment op de best passende wijze hierop in te spelen.

Daar komt bij dat Wieneke 100% dienstbaar is. Dat blijft bijzonder om te ervaren. En ben je vies van alles met het woord ’therapie’ erin, ga dan gewoon eens langs voor een weldadige massage. Echt een aanrader!”

-Sanne van der Hagen-

“Ik kan nu gewoon genieten van alle bloemen in de tuin.”

“Het is afgelopen jaar voor mij een hele ontdekking geweest wat er in mijn lijf allemaal te ervaren valt. Eerst kwam er spanning en angst. Angst die zich thuis uitte in paniek en verkramping. Bij Wieneke durfde ik langzaam maar zeker de angst toe te laten en kwamen er tranen in plaats van te verkrampen. Ze weet een heel prettige en veilige sfeer te creëren, na een sessie voel ik me vaak helemaal rustig en ontspannen.

Daarna ben ik met haar gaan onderzoeken wie ik eigenlijk ben en waardoor ik zo gespannen kan zijn. Vol verwondering kijk ik nu terug op een jaar vol nieuw ontdekte gevoelens; heel voorzichtig bekijk ik mijn angsten, uit ik mijn boosheid, maak ik ruimte voor trots en leer ik te accepteren wie ik nu ben.

Nog steeds heb ik soms moeite met de momenten dat ik werkdruk, onrust of eenzaamheid voel. Maar het maakt me niet meer zo bang, ik kan het nu gewoon even laten gebeuren en weer voorbij laten gaan. Ik voel me trouwens na de vorige sessie ook weer zo’n stuk fijner. Opeens kan ik het allemaal gewoon weer voelen van binnen! Wat een verademing. ‘Spanning’ is opeens geen probleem meer maar meer een soort sensatie om te voelen, dat mag er dan ook gewoon zijn. Daarnaast kan ik dan toch ook gewoon genieten van alle bloemen in de tuin.”

– Jard –

“Na zo’n sessie voel ik me ontspannen, meer in balans.”

“De sessies met Wieneke zijn voor mij een moment van stilstaan, bewust worden en voelen (in plaats van bedenken) wat allemaal in me leeft. Wieneke legt zo nodig de verbanden en stimuleert me om op een accepterende manier naar mezelf te kijken. Na zo’n sessie voel ik me ontspannen, meer in balans en altijd vol goede moed om liefdevoller naar mezelf en anderen toe te zijn.” 

– Simone –

“Wieneke is een enorm gevoelsmens met heel veel liefde voor haar medemens.”

“In mijn eerste ontmoeting met Wieneke merkte ik direct haar puurheid op. Dat sprak mij zeer aan. Toen ik startte met de therapie bij haar vond ik dat best spannend. Het is altijd aftasten in het begin of je bij de juiste behandelaar bent. Na de eerste keer was me duidelijk dat ik de juiste keuze had gemaakt.

Wieneke leert mij dat het gevoel van de hedendaagse mens op de achtergrond is gekomen en het verstand juist een heel grote rol speelt. Doordat het de hele dag maar door maalt in je hoofd wordt het gevoel weggedrukt, er is geen of nauwelijks plaats voor wat je voelt. De oorsprong van het gevoel, wat voor een groot deel door allerlei verdriet en ziekten ver weg is, moet terug gevonden worden. Alleen daardoor kun je op een andere manier naar de dingen kijken.

Omgaan met verlies en pijn zal beter gaan als je meer je gevoel kunt gebruiken en je gedachten wat meer kan laten rusten. Als je dicht bij jezelf, en dus ook bij je gevoel, kunt komen word je hoofd rustig. Je kunt immers niet tegelijk denken en bewust met je gevoel bezig zijn.

Wieneke probeert mij te helpen naar een betere verhouding van voelen en denken. Wij doen oefeningen die ik zelf ook gebruik op momenten dat ik even mijn gedachten moet laten voor wat het is. Ik heb heel veel geleerd van de sessies.

En zeker niet in de laatste plaats door de persoon van Wieneke: een enorm gevoelsmens met heel veel liefde voor haar medemens. Ik ben er van overtuigd dat de manier waarop Wieneke werkt, heel veel mensen kan helpen om wat rust te vinden in de chaos van verdriet, angst, onmacht en pijn.”

– Anita –

“Ik voel me rustiger en vrolijker.”

“Je hebt me al na 1 sessie wat inzichten gegeven en dat vind ik heel waardevol. Ik voel me rustiger en vrolijker en kijk uit naar de volgende keer.”

– Caroline –

“Ik voel me weer opgeruimd, fris en rustig in mijn hoofd.”

“Een bevrijding van mijn lichamelijke en geestelijke klachten. De aanwezige onduidelijke klachten verdwenen gedurende week. Een middag samen met jou geeft weer nieuwe inzichten op situaties waar ik in vast bent gelopen en niet helder meer in denk.

De ademhalingsoefening brengt mij dicht bij mijzelf waardoor zaken weer een plekje krijgen. Ik voel me weer opgeruimd, fris en rustig in mijn hoofd. Ik zit lekker in mijn vel en dat straal ik uit, heerlijk. Wederom bedankt!” 

-Tanja-

 

“Dit heeft mij voelbaar veel moois en rust heeft gebracht.”

“Dit heeft mij voelbaar veel moois en rust heeft gebracht. Wieneke haar inzichten, handvatten en haar manier van helpen in de sessies zijn zo compleet.”

-Rita-

 

“Je kunt hier alleen maar een mooier mens door worden.”

“Door pijn, verdriet, angsten, weinig tot geen liefde, een vader die er niet voor me was, een moeder die er niet voor me kon zijn, heb ik als klein kind een metersdikke muur om me heen gebouwd. Uit zelfbescherming. Om niet om te vallen, want ik moest er zijn voor mijn moeder en zusje. Er zouden letterlijk doden kunnen vallen.

Altijd dacht ik dat ik zo goed kon voelen, een gevoelsmens was. Niet dus, dat was ik in mijn hoofd. Wieneke heeft me door een simpele radiator en een kussen, laten zien hoe ik moet voelen. En vooral: HOE dat voelt! Geweldig. Met haar hulp ga ik nu oefenen om dit gevoel in mijn lijf te integreren. De massages zijn heilzaam. Probeer het eens uit, je kunt er alleen maar een mooier mens door worden.
Dank je wel Wieneke.”

– Lianne –

“Wieneke is in staat om de wirwar van je gedachten voor je te vereenvoudigen.”

“Wieneke is in staat om de wirwar van je gedachten en de complexiteit van onverwerkte trauma’s voor je te vereenvoudigen. Door het iedere keer weer terug te brengen naar je lichaam, opdat je stapjes kan maken in het helen daarvan. Zij kan zo luisteren opdat jezelf je antwoorden vindt.

Ik zie mij nog zitten die keer, in een hoekje van haar praktijkkamer verstopt in een enorme angstpsychose, weg van alles. Liefdevol en duidelijk hoorde ik haar stem mij terugbrengen naar het hier en nu, naar mijn lijf.

Wieneke is zuiver, oprecht en eerlijk. Durft met me mee te gaan in de diepste lagen van mijn shit. Dat heb ik nog bij geen enkele andere coach mogen ervaren. Dan heb je lef voor t leven en ga je voor wat echt IS! Dat maakt haar begeleiding zo speciaal.

Dankbaar ben ik jou Wieneke, dat jij mij begeleidt op mijn weg naar innerlijke groei en ontwikkeling.”

– Minne –