Uit de negatieve spiraal

Van tevoren heb ik telefonisch contact gehad met Wieneke. Alle vragen die ik had beantwoordde ze uitgebreid en daardoor was de keuze voor een afspraak snel gemaakt.
 

Ik kwam best wel neerslachtig bij haar aan, bang voor heel veel dingen. Daar had ik al verschillende trajecten voor gevolgd bij psychologen waarbij ik toch het gevoel had dat er iets miste. Door de aanpak van Wieneke waarbij je in de natuur bent, omringd door paarden in het weiland en haar uitleg over wat je brein doet als je trauma of bepaalde overtuigingen en gewoontes hebt, ging ik die gevoelens steeds beter begrijpen. Ik had er al heel veel over gepraat, maar nooit kunnen plaatsen waarom ze (of de manier van handelen die er uit voortvloeide) er überhaupt was. Daardoor voelde ik me minder schuldig. Ik begreep mezelf gewoon beter.

Wieneke merkte altijd precies op hoe het met me was. Ze paste zich volledig aan naar hetgeen wat ik op dat moment nodig had. Dit gaf mij het gevoel dat ik alles met haar kon delen en zo vertelde ik haar in twee sessies al meer dan in twee jaar bij eerdere hulpverleners. Wieneke was er bij iedere stap die ik zette met haar goede advies en warmte. Het voelde ontzettend vertrouwd. Elke sessie was een verademing en ik keek er elke keer naar uit om haar weer te zien. Ik kreeg opdrachten mee en ik kreeg de mogelijkheid om met haar contact te houden buiten de sessies om wanneer dit nodig was. Hierdoor had ik het gevoel dat ze er op ieder moment voor mij was en dat gaf veel rust. 
 
Wieneke heeft me laten zien wie ik in mijn kern ben, buiten trauma’s en negatieve gevoelens om. Ik mag mezelf zijn en eigen keuzes maken in het leven. Hier attendeerde Wieneke mij met behulp van haar lieve paarden steeds weer op. Het lukt me nu iedere keer met behulp van de oefeningen mijn weg uit een negatieve spiraal te vinden waarvan ik eerst niet wist wat ik ermee moest. Wieneke heeft heel veel voor mij betekend en ik kan iedereen haar begeleiding aanraden!
 

Fiebienne Booy

 

Alles werkt veel beter vanuit ontspanning

Bij Wieneke en de paarden leer ik bepaalde patronen te herkennen en te doorvoelen. Ik word me bewust van hoe ik dingen gewend ben om te doen omdat ik ze zo geleerd heb. Dat geeft inzicht en daardoor zie ik nu dat ik wel degelijk keuzes heb.

Als leider van mijn team kwam ik met de vraag hoe ik mijn mensen beter in een richting mee kan krijgen. Ik heb nu geleerd dat trekken en duwen in ieder geval geen zin heeft. Wat doe je dan wel om je doel te bereiken?

Ik heb ontdekt dat het vooral te maken heeft met vertrouwen, loslaten en motiveren. Maar ook met de touwtjes daarin in handen durven nemen, een liefdevol maar krachtig leiderschap. En dat dat alles veel beter werkt vanuit ontspanning. Dank je wel daarvoor, Wieneke! 

Cataharine van Everdingen – botanicalbeauty.nl

Wieneke is een zeer kundige therapeute.

Ze heeft het talent binnen enkele minuten precies te duiden waar de pijnpunten liggen. Wieneke is een zeer kundige therapeute die een oordeelloze ruimte schept waarbinnen zich organisch oplossingen voor aandienen.

Buiten dat alles is ze een zeer prettige en warme vrouw om mee te werken. Ze heeft mij zeer goed geholpen en zal dat in de toekomst zeker nog blijven doen,

Jilles Walravengrutetenendrinken.com

Ik leef mijn passie en geniet van mijn opgroeiende kinderen.

Al jarenlang ben ik (onder)zoekende wie ik ben, welke plek ik heb, wat mijn roeping is, waarom ik hier ben… Vallend van de ene ‘verslaving’ in de andere, van de ene therapie in de andere, boeken gelezen, cursussen gevolgd. En ik bleef maar zoeken naar een soort wijsheid in mezelf. Nu ontdek ik door Wieneke en de paarden dat het mijn lichaam is dat me bij mijn innerlijk weten brengt. Doordat ik nog altijd gevangen zat in de aangeleerde keuzes vanuit mijn jeugd reageerde ik van daaruit op situaties in het hier en nu. Maar toen ik me dit dankzij Wieneke bewust werd leerde ik neutraal te zijn, zonder oordeel of conclusie. Daardoor voel ik me goed en helder. 

Voor  mij begint alles in mijn leven op zijn plek te vallen. Ik mag mezelf laten zien, durf meer mijn talenten te tonen en op eigen benen te gaan staan. Ik geniet weer volop van mijn werk, kan daarin mijn passie leven en genieten van mijn opgroeiende kinderen.

Dankjewel Wieneke, Nos en Cienda voor jullie liefdevolle, krachtige, inspirerende, geduldige, aanwezige, aandachtige begeleiding!”

Marijke Fontijne – osteopathieburen.nl

Ik heb vertrouwen in mijzelf, ik geniet en ik voel wat gelukkig zijn is.

Ruim 12 jaar lang liep ik rond met allerlei angsten en ernstige darmklachten. Sinds ik Wieneke heb leren kennen, en door alle tools die ze gegeven heeft, durf ik mijn angsten onder ogen te zien en helemaal geweldig; ik kan ze aan. Ik vecht, vlucht of bevries niet meer, ik ga op onderzoek uit. Een flinke uitdaging, maar dit is het beste wat ik mijzelf ooit heb gegeven. Een leven in vrijheid zonder beperkende, negatieve gedachten en angsten.

Door Wienekes benadering, niet op de angst zelf in te zoomen, maar te onderzoeken wat deze veroorzaakt, voel ik me weer een vrij mens, heb ik vertrouwen in mijzelf, geniet ik en voel ik wat gelukkig zijn is. Mijn mooiste ervaring is de rust die ik heb in mijn lichaam. Achteraf bekeken wist ik niet wat dat was. Mijn lichaam was altijd alert en de adrenaline gierde door mijn lijf maar dat wilde ik niet voelen. Mijn lichaam en geest zijn veel meer in balans en ik voel me echt ontspannen. 

Tamara

Ook dagen na de sessies bleven er nog puzzelstukjes op hun plek vallen.

Het bijzondere aan de sessie met het paard was voor mij dat ik merkte dat deze nog lang daarna doorwerkte. Ook dagen na de sessies bleven er nog puzzelstukjes op hun plek vallen. Bij Wieneke heb je niet het idee tegenover een therapeut te zitten, maar meer dat je samen met iemand aan het kijken bent hoe de dingen voor jou in elkaar zitten, waar de pijnpunten zitten en hoe je hiermee verder kunt komen.”

Ellen Swaan

Cruciale verbanden leggen

Wieneke leert me om beter naar mijn lichaam te luisteren en signalen goed te interpreteren. Hoofd en hart te verbinden. Ze leert me om zonder oordelen naar mezelf en anderen te kijken, mijn blikveld continu te verbreden en niet voor de hand liggende, maar cruciale verbanden te leggen. Dingen te ontdekken, te accepteren, aan te pakken en weer los te laten. Om zo te groeien en me te ontwikkelen als mens en professional.

Marieke van der Sandenrutgers.nl

Langzaam leer ik weer te luisteren naar mijn lichaam en mijn intuïtie.

De opstellingen helpen mij om de chaos in mijn hoofd te ordenen. Het visuele beeld van de situatie dat we met de opstelling creëren blijft mij ook na de sessie helpen om meer zicht te krijgen op hoe mijn systeem reageert. Tot ver na de sessies blijven er puzzelstukjes op hun plek vallen en het fijne hiervan is dat dit gebeurt zonder dat ik er veel (met mijn hoofd) mee bezig ben. Er is iets in gang gezet en het systeem lost het bijna als vanzelf op. Langzaam leer ik weer te luisteren naar mijn lichaam en mijn intuïtie. Dank je wel Wieneke!

Elze

De sessies met Wieneke hebben mij veel moois gebracht.

Een paar maanden geleden zat ik letterlijk en figuurlijk met mijn handen in het haar. Ik had angst en paniekaanvallen en mijn darmenklachten (die ik al jaren had) hadden nu helemaal de overhand. Daarnaast waren er jarenlang gebeurtenissen in mijn leven die het er niet makkelijker op maakten. Ik kon niet meer werken en zat ziek thuis.

In november 2012 kwam ik bij Wieneke terecht. Door de sessies ben ik mezelf aan het ontdekken, hoe het is om mezelf te kunnen en mogen zijn. Gebeurtenissen die niet verwerkt zijn door ze weg te stoppen, situaties die zich in het verleden hebben voorgedaan of gedachtes die de overhand hadden, hebben door middel van de sessies een plek gekregen.

Dat heeft bij mij innerlijk ruimte vrijgemaakt en dat geeft mij inzichten en verheldering. De bewustwording van mijn lichaam, gevoel (voelen) en emoties, gaat in stapjes. Dit geeft mij een soort rust. Daarnaast kan ik sinds de sessies oprecht genieten en dat vind ik zó fijn. De handvatten en tips die Wieneke mij mee geeft, die ik buiten de sessies om kan toepassen, maken het voor mij compleet.

Wieneke kijkt echt naar de persoon en daar heb ik veel respect en bewondering voor. Nu ik enkele maanden de sessies volg gaat het goed met mijn darmen. Daarvoor lette ik al op wat ik het beste kon eten, ik rook en drink niet en sportte circa drie uur per week, maar mijn stoelgang bleef al jaren matig tot slecht. Er was bijna geen dag dat ik geen last had van obstipatie of steken in mijn buik. 

Door de sessies en adviezen is mijn stoelgang regelmatig tot goed en de overige klachten die ik had zijn nog zeer zelden aanwezig. Dit is in jaren nog nooit zo goed geweest. De sessies met Wieneke hebben mij veel moois gebracht. Zoals ik regelmatig zeg, ik kan haar wel knuffelen… Enorm bedankt voor alles!”

Rianne

Ik voel me sterker, krachtiger en een stuk gelukkiger.

Ik heb bewondering voor de manier waarop Wieneke mensen benadert en vooruit helpt. Op haar unieke betrokken manier weet ze uit te vinden wat bij je past. Met respect voor ieders eigenheid, veel geduld en een zachte maar ook professionele hand helpt ze tot heldere inzichten te komen en moedigt ze aan kleine of grotere stappen vooruit te zetten.

Door de sessies heb ik veel minder pijn en durf ik meer tijd voor mezelf te nemen. Ik ben rustiger en kan beter relativeren. Ik begin mezelf te accepteren zoals ik ben en voel nog maar zelden angst of paniek. Ik voel me sterker, krachtiger en een stuk gelukkiger. Ik wens een ieder Wienekes zorg toe!

Helen van Dijk – praktijkyuta.nl

Wieneke is 100% dienstbaar. Dat blijft bijzonder!

Ik vind Wieneke een zeer integere en vakkundige vrouw. Ze heeft een goed inzicht in de samenwerking tussen lichaam en geest en is zeer gedegen onderlegd. Door het brede spectrum aan methodes om iemand van dienst te zijn is ze steeds in staat om op het juiste moment op de best passende wijze hierop in te spelen. Daar komt bij dat Wieneke 100% dienstbaar is. Dat blijft bijzonder om te ervaren!

Sanne van der Hagen – sannevanderhagen.nl

Ik kan nu gewoon genieten van alle bloemen in de tuin.

Het is afgelopen jaar voor mij een hele ontdekking geweest wat er in mijn lijf allemaal te ervaren valt. Eerst kwam er spanning en angst. Angst die zich thuis uitte in paniek en verkramping. Bij Wieneke durfde ik langzaam maar zeker de angst toe te laten en kwamen er tranen in plaats van te verkrampen. Ze weet een heel prettige en veilige sfeer te creëren, na een sessie voel ik me vaak helemaal rustig en ontspannen.

Daarna ben ik met haar gaan onderzoeken wie ik eigenlijk ben en waardoor ik zo gespannen kan zijn. Vol verwondering kijk ik nu terug op een jaar vol nieuw ontdekte gevoelens; heel voorzichtig bekijk ik mijn angsten, uit ik mijn boosheid, maak ik ruimte voor trots en leer ik te accepteren wie ik nu ben.

Nog steeds heb ik soms moeite met de momenten dat ik werkdruk, onrust of eenzaamheid voel. Maar het maakt me niet meer zo bang, ik kan het nu gewoon even laten gebeuren en weer voorbij laten gaan. Ik voel me trouwens na de vorige sessie ook weer zo’n stuk fijner. Opeens kan ik het allemaal gewoon weer voelen van binnen! Wat een verademing. ‘Spanning’ is opeens geen probleem meer maar meer een soort sensatie om te voelen, dat mag er dan ook gewoon zijn. Daarnaast kan ik dan toch ook gewoon genieten van alle bloemen in de tuin.”

Jard van Peltzonnejard.nl

Wieneke is in staat om de wirwar van je gedachten voor je te vereenvoudigen.

Wieneke is in staat om de wirwar van je gedachten en de complexiteit van onverwerkte trauma’s voor je te vereenvoudigen. Door het iedere keer weer terug te brengen naar je lichaam, opdat je stapjes kan maken in het helen daarvan. Zij kan zo luisteren opdat jezelf je antwoorden vindt.

Wieneke is zuiver, oprecht en eerlijk. Durft met me mee te gaan in de diepste lagen van mijn shit. Dat heb ik nog bij geen enkele andere coach mogen ervaren. Dan heb je lef voor t leven en ga je voor wat echt IS! Dat maakt haar begeleiding zo speciaal.

Dankbaar ben ik jou Wieneke, dat jij mij begeleidt op mijn weg naar innerlijke groei en ontwikkeling.

Marijn