Mijn paarden hielpen mij genezen van 20 jaar chronische ziekte en pijn.

Op mijn 29e kreeg ik de diagnose ME, een multi systeem ziekte waarvan de oorzaak en geneeswijze onbekend is. Mijn toekomst viel in duigen en dit maakte me zelfs angstig en onzeker. Ik was een hoopje ellende en lag 24/7 in bed.

Langzaam kwam ik erachter dat ik erg ver van mezelf vandaan was geraakt. Ik werd vooral gestuurd door wat ik dacht dat moest of zorgen voor de toekomst. Op allerlei manieren probeerde ik dat te veranderen maar niets lukte blijvend. Geen enkele positieve intentie of affirmatie won het van de kracht die mijn lichaam elke keer lam legde. Het enige constante waar ik mezelf een beetje in terug vond was in de aanwezigheid van paarden. Zij gaven me de kracht mijn voeding drastisch te veranderen waardoor ik in ieder geval mijn bed weer uit kon. Daarom kocht ik mijn eerste paard, Nostradamus. Ik vond het ongelooflijk spannend, bijna to good to be true, maar het bleek de allerbeste beslissing die ik ooit genomen had. 

Om verder gezond te worden verdiepte ik me in de relatie tussen lichaam en geest. Ik leerde dat niet alleen je denken je lichaam beïnvloed maar dat ook fysiek vastgezette energie van oude ervaringen je denken en gevoel beïnvloed. Daarnaast verdiepte ik me uitvoerig in hoe onze hersenen reageren op het gebied van geheugen, trauma en intuïtie.

Ik realiseerde me dat alles neerkwam op je zenuwstelsel weer naar een neutraalstand te brengen waarin het tot rust komt en herstel optreed. Dat lukte absoluut niet met mijn hoofd, maar wel via het volgen van de signalen in mijn lichaam zodat vastgezette energie weer kon ontladen. Ik realiseerde me dat paarden dit van nature voortdurend doen en dat ik het van niemand beter kon leren dan van hun. Zo kon mijn zenuwstelsel ontladen en weer naar een rustpunt.

Ik ging me steeds beter voelen. Ook schoten me spontaan antwoorden en oplossingen te binnen voor allerlei vragen of problemen, mijn reflexen werden beter en ik kon veel relaxter met onverwachte tegenslagen omgaan. Mijn energie nam enorm toe en mijn pijn verdween. Mijn  achtergrond als dramatherapeut kwam weer naar boven en ik voelde dat ik ook anderen hiermee wilde helpen. Om jou dezelfde ingewikkelde, lange zoektocht als mijzelf te besparen heb ik Gentle Sense coachen met paarden ontwikkeld. Het bleken waardevolle handvatten en wat voor mij werkte bleek voor een heleboel anderen ook te werken. In 2017 kon ik het team van Nostradamus en mij versterken met een tweede paard Cienda, een prachtige, zeer sensibele merrie .

Ik heb nu werk dat me gelukkig maakt en heb mijn grote droom gerealiseerd, het hebben van twee paarden. Mijn nauwkeurig waarnemen is een kwaliteit in mijn werk geworden in plaats van een handicap in het dagelijks leven. Ik ben het grootste deel van mijn dagen in de natuur en nog steeds geniet ik daar enorm van. Mijn paarden en hond blijven me inspireren in mijn persoonlijk leven en in mijn werk. Ik gun jou of je kind zo’n zelfde omslag en hoop dat mijn methode daar aan bij mag dragen.

Begin vandaag nog met de signalen in je lichaam serieus te nemen. Het kan je, net als mij, zoveel brengen!

Wieneke