Ik kan nu gewoon genieten van alle bloemen in de tuin.

Het is afgelopen jaar voor mij een hele ontdekking geweest wat er in mijn lijf allemaal te ervaren valt. Eerst kwam er spanning en angst. Angst die zich thuis uitte in paniek en verkramping. Bij Wieneke durfde ik langzaam maar zeker de angst toe te laten en kwamen er tranen in plaats van te verkrampen. Ze weet een heel prettige en veilige sfeer te creëren, na een sessie voel ik me vaak helemaal rustig en ontspannen.

Daarna ben ik met haar gaan onderzoeken wie ik eigenlijk ben en waardoor ik zo gespannen kan zijn. Vol verwondering kijk ik nu terug op een jaar vol nieuw ontdekte gevoelens; heel voorzichtig bekijk ik mijn angsten, uit ik mijn boosheid, maak ik ruimte voor trots en leer ik te accepteren wie ik nu ben.

Nog steeds heb ik soms moeite met de momenten dat ik werkdruk, onrust of eenzaamheid voel. Maar het maakt me niet meer zo bang, ik kan het nu gewoon even laten gebeuren en weer voorbij laten gaan. Ik voel me trouwens na de vorige sessie ook weer zo’n stuk fijner. Opeens kan ik het allemaal gewoon weer voelen van binnen! Wat een verademing. ‘Spanning’ is opeens geen probleem meer maar meer een soort sensatie om te voelen, dat mag er dan ook gewoon zijn. Daarnaast kan ik dan toch ook gewoon genieten van alle bloemen in de tuin.”

Jard van Pelt – zonnejard.nl